Annons
Nyheter

Stöd för Wallström i USA

I det pågående bråket med Saudiarabien får utrikesminister Margot Wallström stöd av ansedda Washington Post. Under rubriken "Äntligen ett västland som talar klarspråk med Saudiarabien om mänskliga rättigheter", beskrivs Wallström som någon som vågar talar klarspråk och inte är rädd för att ta en moralisk ståndpunkt.(TT)
Publicerad 12 mars 2015

I det pågående bråket med Saudiarabien får utrikesminister Margot Wallström stöd av ansedda Washington Post. Under rubriken "Äntligen ett västland som talar klarspråk med Saudiarabien om mänskliga rättigheter", beskrivs Wallström som någon som vågar talar klarspråk och inte är rädd för att ta en moralisk ståndpunkt.

I artikeln görs jämförelser med amerikanska politiker som rutinmässigt angriper Iran för en tyrannisk inrikespolitik och för att landet underblåser terrorism. Saudiarabien är ännu mindre demokratiskt och med den ortodoxa salafismen spelar landet en unik roll i skapandet av terroristgrupper i Mellanöstern och Sydasien, påpekar tidningen.

Annons

Det svenska agerandet är antagligen bara det första steget i en bredare europeisk diskussion om etik i förbindelserna med Saudiarabien, gissar Washington Post.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons