Annons
Nyheter

Staffanstorp nekar stöd till IS-återvändare

Personer som anslutit sig till terrororganisationen IS ska nekas försörjningsstöd i Staffanstorp - det har kommunfullmäktige bestämt. Förslaget som klubbades igenom på onsdagskvällen slår bland annat fast att återvändande IS-terrorister inte är välkomna till Staffanstorps kommun.(TT)
Publicerad 3 april 2019

Förslaget som klubbades igenom på onsdagskvällen slår bland annat fast att återvändande IS-terrorister inte är välkomna till Staffanstorps kommun. Enligt beslutet kommer de inte heller att kunna erhålla stöd i någon form av kommunen.

"Jag är mycket nöjd med att Staffanstorps högsta beslutande organ, valt av kommuninvånarna, tydligt står upp för terrorns offer och röstade för kommunstyrelsens beslut att IS-terrorister inte ska få del av våra välfärdssystem", skriver kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) i ett sms till TT.

Annons

Förslaget röstade igenom med siffrorna 23 ja och 17 nej, en avstod.

Om det blir möjligt att efterleva beslutet är dock osäkert. Flera forskare och jurister har kritiserat förslaget och menar att det saknar lagligt stöd. De har påpekat att alla kommuner är bundna av bland annat socialtjänstlägen som reglerar vem som kan få försörjningsstöd.

Också Moderaternas ledare Ulf Kristersson är kritisk till förslaget.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons