Annons
Nyheter

Spännande spindel hittad i Malmö

För första gången i Sverige har spindeln zodarion rubidium upptäckts på Västkustvägen i Malmö, uppger Malmö stad. Spindeln har inget svenskt namn men kallas "ant spider" på engelska, eftersom den har ett myrliknande utseende. Dessutom är myror spindelns byten, enligt kommunen.(TT)
Publicerad 2 mars 2016

För första gången i Sverige har spindeln zodarion rubidium upptäckts på Västkustvägen i Malmö, uppger Malmö stad. Spindeln har inget svenskt namn men kallas "ant spider" på engelska, eftersom den har ett myrliknande utseende. Dessutom är myror spindelns byten, enligt kommunen.

Upptäckten gjordes i samband med ett projekt där man testar olika skötsel- och anläggningsmetoder för gröna ytor i trafikmiljö. Malmö stad har bland annat jämfört den biologiska mångfalden i traditionellt skötta gräsytor med ängsmarker. Klippta ytor hade färre individer och arter.

Annons

"Resultaten hittills pekar mot att vi kan öka den biologiska mångfalden i staden genom våra skötselmetoder och att välklippta gräsmattor inte alltid är bästa alternativet", säger Jonna Nilsdotter, ekolog på stadsbyggnadskontoret, i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons