Annons
Nyheter

Somnade på tåg - fastnade i Danmark

Att somna på tåget till Malmö och ofrivilligt åka över Öresundsbron till Köpenhamn kan få ödesdigra konsekvenser om du saknar svensk id-handling. Flera asylsökande från Sverige har på det viset fastnat i Köpenhamn.(TT)
Publicerad 12 maj 2016

Att somna på tåget till Malmö och ofrivilligt åka över Öresundsbron till Köpenhamn kan få ödesdigra konsekvenser om du saknar svensk id-handling. Flera asylsökande från Sverige har på det viset fastnat i Köpenhamn.

En 17-årig pojke från Ronneby som varit ett år i Sverige somnade när han var på väg till köpcentret Emporia i Malmö. Han väcktes av dansk polis och är sedan 14 dagar fast i Danmark, skriver Blekinge Läns Tidning.

””
Annons

Men hittills har det varit utan framgång. Enligt Dublinförordningen ska asylansökan prövas i det land där man först sökte asyl. Men det förutsätter i det här fallet att danska myndigheter tar kontakt med svenska.

P4 Malmöhus har tidigare rapporterat att flera asylsökande barn råkat ut för samma sak, bland dem en pojke som somnade på tåget på väg till skolan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons