Annons
Nyheter

Skulle halshugga sin tidigare svåger

Den 37-årige mannen såg sig själv som "Guds domare" och en "häxjägare" - människor som levde klandervärt skulle dödas och på hans lista fanns ett 50-tal namn. Ett av namnen var hans tidigare svåger, som 37-åringen planerade att binda och ta till en kyrkogård för att halshugga och bränna.(TT)
Publicerad 3 februari 2016

Den 37-årige mannen såg sig själv som "Guds domare" och en "häxjägare" - människor som levde klandervärt skulle dödas och på hans lista fanns ett 50-tal namn. Ett av namnen var hans tidigare svåger, som 37-åringen planerade att binda och ta till en kyrkogård för att halshugga och bränna.

Nu dömer Malmö tingsrätt den 37-årige mannen för förberedelse till mord och olaga hot. Påföljden blir rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, enligt domen.

Annons

Mannen greps av polis på en parkeringsplats utanför svågerns bostad den 6 oktober i fjol. På mannen och i hans bil hittade polisen bland annat en bajonett, en kniv, en hammare, en kofot och järnrör, som enligt rätten skulle användas som hjälpmedel vid brott.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons