Annons
Nyheter

Sköt sin bror - frias för vådaskott

En man som åtalats för att ha avfyrat ett vådaskott mot sin bror frias av Örebro tingsrätt. Anledningen är brister i utredningen, rapporterar SVT Nyheter Örebro. Händelsen inträffade i Lindesberg 2015. Bröderna hade övat på en skjutbana och avslutade med att äta på en pizzeria.(TT)
Publicerad 7 oktober 2017

En man som åtalats för att ha avfyrat ett vådaskott mot sin bror frias av Örebro tingsrätt. Anledningen är brister i utredningen, rapporterar SVT Nyheter Örebro.

Händelsen inträffade i Lindesberg 2015. Bröderna hade övat på en skjutbana och avslutade med att äta på en pizzeria. Älgstudsaren låg kvar i bilen medan 21-åringen tog med sig slutstycket till restaurangen.

Annons

När han skulle sätta tillbaka slutstycket brann ett skott av i bilen. Brodern som satt i baksätet träffades och skadades allvarligt.

Händelsen rubricerades som grovt vållande till kroppsskada. Men den åtalade mannen hävdade att han efter skjutövningen utfört "patron ur", men att det kan ha varit fel på magasinet så att det inte syntes att en patron fanns kvar.

Åklagaren avslog en begäran om en grundlig undersökning av magasinet. Därför anser tingsrätten att det finns brister i utredningen och ogillar åtalet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons