Annons
Nyheter

Skolan oroar flickor mer än pojkar

Sju av tio flickor i de sena tonåren - Emma heter de inte sällan - är stressade över de höga krav de ställer på sig själva i skolan. Bland pojkarna, där vanligaste namnet är Oskar, plågas mindre än hälften av samma orsak. - Det är jättestor skillnad mellan könen i det här avseendet.(TT)
Publicerad 7 mars 2016
””

Bland tonåringarna tycks just skolstressen ha ökat under senare år, men ökningarna ligger inom statistiska felmarginalen, konstaterar Chakkour.

Majoriteten av tonåringarna bor i radhus eller villa, medan en tredjedel bor i lägenhet. Sammantaget finns 622 000 personer i den åldern i landet. De allra flesta är förstås födda här, men närmare två procent vardera kommer från Irak och Somalia.

Annons

För många gör pengabrist att de inte kan delta i aktiviteter med kompisarna. Nästan en tredjedel av flickorna i de sena tonåren har under det senaste halvåret varit med om det; bland pojkarna är andelen två av tio.

17 procent i åldergruppen går på möten med icke-partipolitiska organisationer, och 22 procent diskuterar samhällsfrågor på internet. Men bara åtta procent går på möten med politiska partier.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons