Annons
Nyheter

Skatteverket och polisen varnar för ny bluff

Deklarationstider är blufftider. Nu varnar Skatteverket för bluffmejl där avsändaren påstår sig vara just Skatteverket, skriver polisen. Bedragarna hävdar att den som fått mejlet ska få pengar, men att hen måste klicka på en länk och sedermera lämna ut personliga koder och kortuppgifter.(TT)
Publicerad 6 mars 2019

Deklarationstider är blufftider. Nu varnar Skatteverket för bluffmejl där avsändaren påstår sig vara just Skatteverket, skriver polisen.

Bedragarna hävdar att den som fått mejlet ska få pengar, men att hen måste klicka på en länk och sedermera lämna ut personliga koder och kortuppgifter.

Annons

Gör absolut inte det, uppmanar polisen. Radera i stället alla mejl och meddelanden som ber om kortuppgifter eller koder.

"När man får mejl som uppmanar till att klicka på länkar eller direkt lämna ifrån sig kortuppgifter och koder ska man utgå ifrån att det är en bluff", säger Lotta Mauritzson på polisens nationella bedrägericenter på polisens hemsida.

Skatteverket efterfrågar aldrig privata kortuppgifter eller koder i mejl och sms, utan endast via sina e-tjänster där man loggar in på deras sajt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons