Annons
Nyheter

Sju tonåringar anhållna för våg av personrån

Sju ungdomar har anhållits misstänkta för omkring femton personrån på Hisingen i Göteborg. "Förhoppningsvis har vi fått stopp på den rånvåg som skett under våren", säger Yvonne Inge, chef för en av utredningsgrupperna vid Hisingspolisen i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 3 april 2019

Sju ungdomar har anhållits misstänkta för omkring femton personrån på Hisingen i Göteborg.

"Förhoppningsvis har vi fått stopp på den rånvåg som skett under våren", säger Yvonne Inge, chef för en av utredningsgrupperna vid Hisingspolisen i ett pressmeddelande.

Annons

Polisen har under tisdagen hämtat in sju personer mellan 15 och 17 år till förhör. Samtliga anhölls därefter av åklagare på sannolika skäl misstänkta för att i olika konstellationer ha utfört ett stort antal rån. Brottsrubriceringarna gäller grovt rån, rån och misshandel.

"Vi har gått igenom stora mängder övervakningsfilm. Arbetet har resulterat i att vi kunnat identifiera de här sju misstänkta personerna som nu är anhållna. Anhållandena har lett vidare till andra utredningar så vi har mycket att jobba vidare med", säger Yvonne Inge.

Rånen har skett mellan Backaplan och Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Tillvägagångssättet har oftast varit att ett stort antal personer omringat ett ensamt brottsoffer och tilltvingat sig värdesaker och ytterplagg genom våld eller hot om våld.

"Det har varit oerhört traumatiskt för de brottsoffer som blivit utsatta", säger Yvonne Inge.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons