Annons
Nyheter

SD vill "ta tillbaka" problemområden

Det är dags att ta kontrollen över de 53 "förlorade områden" som är särskilt utsatta för allvarlig brottslighet. Det skriver SD-ledaren Jimmie Åkesson inför sitt tal i Almedalen.(TT)
Publicerad 6 juli 2016

Torsdagen är Sverigedemokraternas dag i Almedalen, och i en debattartikel i Svenska Dagbladet lyfter Jimmie Åkesson fram läget i landets mest utsatta bostadsområden.

"De destruktiva krafterna, de som bränner bilar, hotar och agerar våldsamt mot myndighetspersoner har länge fått spelrum på bekostnad av de konstruktiva som också bor där", skriver han och fortsätter:

Annons

"Vi tänker göra allt vi kan för att agera mot de parallella samhällen präglade av antisvenska värderingar och illegal rättsskipning som växer fram".

Mattias Karlsson, Åkessons ersättare under sjukskrivningen, berättar för Sydsvenskan att partiledaren ska lägga fram ett program i fyra punkter med syfte att "samhället ska återta kontrollen" över problemområden.

Mattias Karlsson säger att det handlar om att återupprätta samhällets auktoritet, förbättra förutsättningar för utbildning och arbete, men också att förbättra den fysiska miljön och stärka närvaron av svensk kultur:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons