Annons
Nyheter

SD värvar från KD

Sverigedemokraterna värvar Charlie Weimers, kanslichef hos Kristdemokraternas EU-parlamentariker Lars Adaktusson. KD säger nu upp Weimers med omedelbar verkan och tonar ned avhoppet. Charlie Weimers presenterades av SD-ledaren Jimmie Åkesson vid ett torgmöte i Motala.(TT)
Publicerad 6 september 2018

Charlie Weimers presenterades av SD-ledaren Jimmie Åkesson vid ett torgmöte i Motala. Åkesson uppgav att SD siktar på att bli störst och att bli ett statsbärande parti i Sverige.

””

Han kallar Charlie Weimers "en av de största värvningarna hittills" och "en av de mest betydelsefulla konservativa profilerna" i landet.

Annons

Kristdemokraterna hävdar att det inte betyder så mycket.

””

Hägglund: Förlorar jobbet

Charlie Weimers, 35 år, jobbar i dag som kanslichef i Bryssel för KD:s EU-parlamentariker Lars Adaktusson. Han har även varit politisk sakkunnig hos förre socialministern Göran Hägglund (KD), som i en intervju med Dagens Nyheter säger att Weimers beslut troligtvis handlar om ekonomi.

””

Den före detta KD-ledaren berättar även att partiet under åren fått resonera med Weimers kring hans åsikter, och enligt Hägglund har Weimers då sagt sig dela Kristdemokraternas värderingar fullt ut.

””

Ingen riksdagsplats

Charlie Weimers har tidigare varit ordförande för KDU och uppger att ett av de beslut som han är mest stolt över är att slå fast att "multikulturalismen leder till ett splittrat samhälle" samt att han har kämpat för konservativa värderingar i över 20 år.

I Motala sa han också att han på senare tid framför allt arbetat med utrikespolitik.

””

I ett pressmeddelande från KD uppges att partiets verkställande utskott har beslutat att utesluta Charlie Weimers ur Kristdemokraterna. Han kommer även att bli uppsagd som tjänsteman i Europaparlamentet med omedelbar verkan. Weimers uppger att han redan har sagt upp sig.

Något hopp om att komma in i riksdagen på ett SD-mandat har han inte.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons