Annons
Nyheter

SD KU-anmäler Isabella Lövin

Sverigedemokraterna vill att riksdagens konstitutionsutskott (KU) granskar hur miljödepartementet och ansvariga statsrådet Isabella Lövin (MP) hanterat risken för jäv och intressekonflikt i samband med tillsättandet av Maria Wetterstrand som utredare.(TT)
Publicerad 5 mars 2019

Sverigedemokraterna vill att riksdagens konstitutionsutskott (KU) granskar hur miljödepartementet och ansvariga statsrådet Isabella Lövin (MP) hanterat risken för jäv och intressekonflikt i samband med tillsättandet av Maria Wetterstrand som utredare.

Isabella Lövin, då klimatminister, gav för ett år sedan Maria Wetterstrand uppdraget att utreda hur flyget kan göras mer miljövänligt.

Annons

Anmälaren Mattias Bäckström Johansson (SD) tycker att intressekonflikten är uppenbar, med tanke på att Wetterstrand är styrelsemedlem och delägare i ett bolag som är verksamt inom det område som utredningen avser.

"Det är anmärkningsvärt att man trots vetskapen om detta från departementets sida ändå väljer att utse henne som ansvarig utredare.", säger han i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons