Annons
Nyheter

Rökig Cadillac avslöjade falsk polis

När mannen satte sig i den påstådda civilpolisens Cadillac började han ana oråd eftersom bilen luktade rök och det var rörigt i fordonet. Någon polis var inte heller den 50-årige Malmöbon och nu döms han till dagsböter för brottet föregivande av allmän ställning.(TT)
Publicerad 11 oktober 2018

När mannen satte sig i den påstådda civilpolisens Cadillac började han ana oråd eftersom bilen luktade rök och det var rörigt i fordonet. Någon polis var inte heller den 50-årige Malmöbon och nu döms han till dagsböter för brottet föregivande av allmän ställning.

50-åringen stoppade bilisten på en gata i Arlöv utanför Malmö tidigt en oktobermorgon för två år sedan. Mannen uppgav att han var polis och att han hade filmat bilförarens färd eftersom han körde för fort. Han tog även en bild av hans körkort och när han själv uppmanades legitimera sig sade 50-åringen att hans skift skulle sluta och att andra poliser var på väg.

Annons

Mannen själv säger att han inte minns något av händelsen och att han ofta lånar ut bilen till vänner. Malmö tingsrätt anser dock det inte finns någon anledning för bilisten att ljuga och inte heller att han kan ha misstagit 50-åringen för någon annan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons