Annons
Nyheter

Kraftig bussbrand i Stockholm - förare skadad

En buss totalförstördes i en explosionsartad brand vid Tegelbacken i centrala Stockholm. Enligt Storstockholms lokaltrafik (SL) ligger ett misstag bakom olyckan. Busschauffören skadades allvarligt, men inga passagerare fanns ombord. - Tillståndet är allvarligt men stabilt.(TT)
Publicerad 10 mars 2019
””

Bussen är helt utbrunnen. Någon form av gastub kan ha orsakat branden enligt räddningsledaren Anders Palm.

””

Vid 17.30-tiden på söndagen stod bussvraket fortfarande kvar vid Klaratunnelns mynning där olyckan inträffade på förmiddagen. Enligt Skagerlind kommer det att dröja innan den tekniska undersökningen definitivt kan fastställa brandorsaken.

Annons

SL: Tog fel väg

En bit från tunnelmynningen stod poliser med gasmask och hindrade människor från att komma nära platsen. Kraftig rök steg upp från resterna av bussen medan ett antal brandmän rörde sig i närheten.

Enligt SL var bussen på väg från Fredriksdalsdepån i södra Stockholm och skulle till Norrtull för att sättas in i linjetrafik.

””

Till följd av olyckan stängdes Klaratunneln av i båda riktningar. Trafiken söderifrån leddes om i riktning mot Blekholmstunneln, vilket medförde långa köer från Johanneshovsbron och Söderledstunneln till Centralbron, uppger Trafikverket.

Köer väntas

Reparation och sanering pågår nu i Klaratunneln, som kunde öppnas i södergående riktning under eftermiddagen. I norrgående riktning förblir den dock stängd under måndagen, vilket väntas ha stor påverkan på trafiken.

””

I maj 2013 körde en buss fast i Klaratunneln vid ungefär samma plats. De biogastuber som fanns på bussens tak föll av, och en dem började läcka. Innan tuben var tom bedömdes explosionsrisken vara alltför stor för att bärgningsarbetet skulle kunna påbörjas. Trafikstörningarna blev mycket stora. Också då hade chauffören tagit en väg som inte var tillåten med tanke på bussens höjd.

En natt i december samma år inträffade sedan en liknande olycka, då några av gastuberna började läcka och tunneln spärrades av.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons