Annons
Nyheter

Rekordmånga miste bidrag efter skolk

Drygt 22 000 elever på gymnasiet fick studiebidraget indraget på grund av skolk det gångna läsåret. Det motsvarar 7 procent av alla elever, enligt statistik från Centrala studiestödsnämnden (CSN). Motsvarande siffra för de två föregående åren var 6,6 respektive 6,4 procent.(TT)
Publicerad 9 juli 2015

Drygt 22 000 elever på gymnasiet fick studiebidraget indraget på grund av skolk det gångna läsåret. Det motsvarar 7 procent av alla elever, enligt statistik från Centrala studiestödsnämnden (CSN).

Motsvarande siffra för de två föregående åren var 6,6 respektive 6,4 procent. Historiskt sett är årets nivå rekordhög, skriver CSN i ett pressmeddelande.

Annons

Andelen personer med indraget studiebidrag har ökat de senaste åtta läsåren. De senaste två åren har ökningen planat ut.

"Den kraftiga ökningen tidigare läsår förklaras av CSN:s skärpta riktlinjer till skolorna. Att nivån fortsätter att öka har sannolikt flera förklaringar. CSN har utökat informationen gentemot skolorna och utbildningsfrågan har fortsatt att vara en viktig del av samhällsdebatten" skriver Andreas Dahlkvist, utredare på CSN, i en kommentar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons