Annons
Nyheter

Rekordmånga getingar i juni

Antalet getingsaneringar har flerdubblats i juni jämfört med förra året. Anticimex intensivutbildar nu personal för att klara trycket. Getingsäsongen har kommit igång ovanligt tidigt i år. Under juni månad fick skadedjursbekämparen Anticimex rycka ut på över 7 000 saneringar.(TT)
Publicerad 12 juli 2016

Getingsäsongen har kommit igång ovanligt tidigt i år. Under juni månad fick skadedjursbekämparen Anticimex rycka ut på över 7 000 saneringar. Betydligt fler än de knappa 2 000 larm under samma period i fjol.

””

Kan bli rekord

Annons

Nu pekar siffrorna på att det kanske blir värre än 2014, då det var rekord i antalet saneringar, hela 60 000. Att säsongen börjar tidigt kan betyda att den också slutar tidigt, men ett bra getingväder och god tillgång på föda kan ge ett nytt rekordår.

””

Livsfarliga för vissa

Varje år dör två till tre personer av geting- eller bistick. Ungefär en på hundra är allegiska och det rikliga antalet getingar skapar oro bland många av de svenskar som ständigt tvingas bära runt på en adrenalinspruta och kortisontabletter om olyckan skulle vara framme.

””

Men trots att gemene man inte har mycket till övers för de brandgula flygfäna har getingen en viktig funktion att fylla i ekosystemet.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons