Annons
Nyheter

Regeringen vill se flexiblare föräldrapenning

Regeringen vill ändra reglerna gällande föräldrapenningen för dem som är föräldrar till barn med funktionsnedsättningar. I dag kan endast en av föräldrarna beviljas ersättning för att vara borta från jobbet i samband med exempelvis en behandling eller en kurs som rör barnet.(TT)
Publicerad 6 juni 2018

Regeringen vill ändra reglerna gällande föräldrapenningen för dem som är föräldrar till barn med funktionsnedsättningar.

I dag kan endast en av föräldrarna beviljas ersättning för att vara borta från jobbet i samband med exempelvis en behandling eller en kurs som rör barnet. Regeringen vill nu att båda föräldrarna ska kunna få ersättning när de avstår från arbete för den här typen av kurser eller behandlingar.

Annons

"Samhällets stöd ska vara flexibelt och anpassas efter att föräldrars och barns situationer kan se olika ut. Föräldrar till sjuka barn eller barn som har en funktionsnedsättning kan ha svårt att få ihop vardagen och kan ha ett stort stödbehov. Det är viktigt att underlätta situationen för de här föräldrarna", säger socialminister Annika Strandhäll (S) i ett uttalande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons