Annons
Nyheter

Popbandets dödskrasch utreds inte

Statens haverikommission (SHK) utreder inte dödskraschen vid motorvägsbron i Södertälje där det brittiska bandet Viola Beach och deras manager omkom. Inget fel har identifierats i samband med olyckan, skriver SVT Nyheter. Signaler och bommar vid motorvägsbron ska ha fungerat.(TT)
Publicerad 8 mars 2016

Statens haverikommission (SHK) utreder inte dödskraschen vid motorvägsbron i Södertälje där det brittiska bandet Viola Beach och deras manager omkom.

Inget fel har identifierats i samband med olyckan, skriver SVT Nyheter. Signaler och bommar vid motorvägsbron ska ha fungerat.

Annons

"Trots det har personbilen passerat förbi de stillastående köerna, varningsskyltarna, stoppsignalerna och de nedfällda bommarna", står det i SKH:s pressmeddelande.

Däremot utreder Trafikverket om något vid motorvägsbron behöver göras för att höja säkerheten.

Sedan tidigare har polisen även konstaterat utifrån de första svaren från obduktionen att föraren av bilen inte var gravt påverkad av alkohol eller narkotika

Bandet var på väg från en spelning på festivalen Where's the Music i Norrköping när olyckan inträffade på E4 natten till lördagen den 13 februari. Bron var på väg upp för att oljetankern Tellus skulle passera. Det fanns misstankar om att fartyget körde över den kraschade bilen, men obduktionen visar att så inte var fallet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons