Annons
Nyheter

Pappa bet och slog sina barn - får fängelse

En pappa döms av Skaraborgs tingsrätt till ett år och tre månaders fängelse för grov fridskränkning. Han har vid flera tillfällen under flera år straffat två av sina pojkar genom att slå dem med ett bälte eller bita och nypa dem i ansiktet och på kroppen.(TT)
Publicerad 3 april 2019

En pappa döms av Skaraborgs tingsrätt till ett år och tre månaders fängelse för grov fridskränkning. Han har vid flera tillfällen under flera år straffat två av sina pojkar genom att slå dem med ett bälte eller bita och nypa dem i ansiktet och på kroppen.

De båda pojkarna har berättat hur deras pappa misshandlat dem som straff. Den yngre pojken var fyra år och den äldre pojken sju är när misshandeln började. Den ska sedan ha pågått under flera år innan det hela uppdagades tidigt i år. Den äldre pojken berättar i förhör hur han försökt hindra pappan från att ge sig på hans lillebror.

Annons

Mannen erkänner de gärningar som barnen berättat om och förklarar att han önskar att få lagens strängaste straff. Mannen som bott i Sverige i elva år har från Migrationsverket tidigare fått ett utvisningsbeslut. Därför har domstolen beslutet att inte att tillmäta vädjan någon avgörande betydelse.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons