Annons
Nyheter

Ökat skydd för konsumenter

Regeringen presenterar nu flera åtgärder som ger alla konsumenter ett starkare skydd, skriver konsumentminister Per Bolund (MP) på SvD:s debattsida. Bolund vill bland annat se en ny lag som gör det möjligt för Allmänna reklamationsnämnden (ARN) att pröva fler typer av tvister i stället för att de ska upp i rätten.(TT)
Publicerad 5 maj 2016

Regeringen presenterar nu flera åtgärder som ger alla konsumenter ett starkare skydd, skriver konsumentminister Per Bolund (MP) på SvD:s debattsida.

Bolund vill bland annat se en ny lag som gör det möjligt för Allmänna reklamationsnämnden (ARN) att pröva fler typer av tvister i stället för att de ska upp i rätten.

Annons

Ett förslag till lagändring som även tidigare varit på tapeten är att konsumentombudsmannen (KO) ska få rätt att direkt stoppa företag som bryter mot reglerna om marknadsföring. I nuläget kan processen dra ut i flera år samtidigt som företaget under tiden kan fortsätta att tjäna stora pengar på konsumenters och konkurerande företags bekostnad, skriver Bolund.

Reglerna kring snabblåneföretag kommer också att ses över. Regeringen ska nu också ta fram nya regler kring bolån som enligt skribenten stärker konsumentens ställning.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons