Annons
Nyheter

Nytt lobbyorgan för cykling

När cyklingen I Sverige har stark medvind passar en rad intresseorganisationer på och bildar en allians. Bakom den färska intresseorganisationen Nya svensk cykling står Cykelbranschen, Cykelfrämjandet, Svenska cykelförbundet, Vätternrundan, Naturskyddsföreningen och Turistcykellederna.(TT)
Publicerad 10 mars 2015

När cyklingen I Sverige har stark medvind passar en rad intresseorganisationer på och bildar en allians. Bakom den färska intresseorganisationen Nya svensk cykling står Cykelbranschen, Cykelfrämjandet, Svenska cykelförbundet, Vätternrundan, Naturskyddsföreningen och Turistcykellederna.

Riksdagen antog den 4 mars en nationell cykelstrategi för att främja öka cykling med fokus på infrastruktur. Men utvecklingen går ändå för långsamt, anser Lars Strömgren, ordförande i Nya svensk cykling, som vill lyfta behovet av sammanhållande vägnät för cykel, bättre möjlighet att kombinera cykel med kollektivtrafik samt utökade möjligheter för arbetsgivare att göra avdrag för personalcyklar och låta anställda använda friskvårdsbidrag till cykelinköp.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons