Annons
Nyheter

Nynäshamns kommun riskerar skolvite

Skolinspektionen underkänner på en rad punkter skolverksamheten i Nynäshamn, och hotar med vite på totalt 600 000 kronor om kommunen inte rättar till alla brister. "Vi förutsätter nu att ansvariga ska inse allvaret och genomföra de omfattande förbättringar.  .  .(TT)
Publicerad 8 december 2015

Skolinspektionen underkänner på en rad punkter skolverksamheten i Nynäshamn, och hotar med vite på totalt 600 000 kronor om kommunen inte rättar till alla brister. "Vi förutsätter nu att ansvariga ska inse allvaret och genomföra de omfattande förbättringar. . . som är helt nödvändiga", kommenterar Skolinspektionens avdelningschef Tommy Lagergren i ett pressmeddelande.

Kritiken går ut på att de ansvariga kommunpolitikerna inte tagit reda på varför kunskapsresultaten är låga och dessutom varierar mellan olika skolor och gymnasieprogram. Vidare saknar en del skolor elevhälsa, studie- och yrkesvägledning och studiehandledning på modersmålet

Annons

Skolinspektionens kritik gäller grundskolan, grundsärskolan, gymnasie- och gymnasiesärskolan. Nynäshamns kommun har läsåret ut på sig att rätta till alla brister.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons