Annons
Nyheter

Nya misstankar mot Arbogakvinna

En 41-årig kvinna som misstänks för att ha mördat sin pappa utanför Arboga i somras har nu även delgivits misstanke om förberedelse och försök till grovt bedrägeri genom urkundsförfalskning.(TT)
Publicerad 8 november 2016

Enligt åklagarmyndigheten hänger brottsmisstanken ihop med att 41-åringens man hittades drunknad sommaren 2015, även det utanför Arboga.

"Misstanken avser att kvinnan har ansökt om livförsäkring i makens namn och att hon även har begärt ut ersättning från försäkringen", säger åklagare Jessica Wenna i ett pressmeddelande.

Annons

Något mer vill man inte säga och ingen av de två åklagarna kommer att vara tillgängliga för kommentarer under dagen.

41-åringen och hennes 18-årige pojkvän är misstänkta för att ha mördat hennes far och samtidigt ha försökt att mörda hennes mor i en stuga vid Hjälmaren i augusti i år.

Kvinnans tidigare make drunknade i sjön vid stugan 2015 och polisen misstänker nu att han mördats, men ingen har ännu delgivits misstanke om brottet. I oktober meddelade Jessica Wenna att hon begärt att mannens grav skulle öppnas för att utreda om mannen blev mördad - vilket tingsrätten beviljade.

””

Den 41-åriga kvinnan och hennes 18-årige pojkvän sitter häktade sedan den 2 september efter att ha gripits i Trondheim i Norge.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons