Annons
Nyheter

Ny medling om kidnappad svensk

Ytterligare en video har släppts med den kidnappade Johan Gustafsson, som hålls fången av en extremistgrupp i Mali. Nu inleds åter förhandlingar om ett eventuellt frigivande.(TT)
Publicerad 3 juli 2016

I veckan ska den sydafrikanska hjälporganisationen Gift of the Givers (GOTG) träffa företrädare för den terrorrörelse som håller Gustafsson och hans sydafrikanske medfånge Stephen McGowan gisslan.

Samtidigt uppges en ny video ha släppts med Gustafsson och McGowan, enligt organisationen Site som övervakar extremister på nätet.

Annons

Men tiden är knapp för att enas om en frigivning.

””

Organisationen har varit i Mali flera gånger för att medla med terrorgruppen al-Qaida i islamiska Maghreb (Aqim). Men jihadisternas krav har hittills varit omöjliga att möta, enligt Imtiaz Sooliman.

””

GOTG har tidigare förhandlat i gisslansituationer med bland andra al-Qaida i Jemen och med somaliska pirater. Imtiaz Sooliman hoppas fortfarande kunna enas med Aqim om en frigivning.

Det var den 25 november 2011 som Johan Gustafsson, Stephen McGowan och ytterligare en man fördes bort av beväpnade män i Timbuktu.

Utrikesdepartementet vill inte kommentera uppgifterna om en ny video.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons