Annons
Nyheter

Ny dom: Friskvårdsskada är ingen arbetsskada

En utslagen tand under ett träningspass på arbetstid är inte är att betrakta som en arbetsskada. I alla fall inte om tanden satt i munnen på en skatterevisor, enligt kammarrätten i Jönköping.(TT)
Publicerad 8 mars 2019

En utslagen tand under ett träningspass på arbetstid är inte är att betrakta som en arbetsskada. I alla fall inte om tanden satt i munnen på en skatterevisor, enligt kammarrätten i Jönköping.

Rätten vägde dels in att mannens arbetsuppgifter inte kräver någon särskilt god kondition, dels att ishockeyträningen där tanden rök inte arrangerades av arbetsgivaren, skriver Arbetet.

Annons

Många arbetsgivare erbjuder sina anställda möjligheten att motionera på arbetstid, till exempel genom en "friskvårdstimme". Men den som skadar sig under en sådan kan alltså inte räkna med ersättning från arbetsskadeförsäkringen.

"Många arbetstagare deltar i friskvårdsaktiviteter på arbetstid. Avgörandet avser att bidra till att klargöra vad som gäller om en arbetstagare skadar sig under en sådan aktivitet", säger kammarrättsrådet Bodil Stelzer i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons