Annons
Nyheter

Ny astronom i Guds tjänst

Påven och Vatikanstaten har utsett en ny chefsastronom. Det ärofyllda uppdraget gick till jesuitprästen Guy Consolmagno som till sitt förfogande har ett dussin anställda astronomer, ett observatorium vid Påvens sommarresidens utanför Rom samt ett 1,8 meter långt teleskop i Arizona, USA.(TT)
Publicerad 2 oktober 2015
Påven och Vatikanstaten har utsett en ny chefsastronom. Det ärofyllda uppdraget gick till jesuitprästen Guy Consolmagno som till sitt förfogande har ett dussin anställda astronomer, ett observatorium vid Påvens sommarresidens utanför Rom samt ett 1,8 me

Påven och Vatikanstaten har utsett en ny chefsastronom. Det ärofyllda uppdraget gick till jesuitprästen Guy Consolmagno som till sitt förfogande har ett dussin anställda astronomer, ett observatorium vid Påvens sommarresidens utanför Rom samt ett 1,8 meter långt teleskop i Arizona, USA.

I en intervju med Science berättar Consolmagno om den katolska kyrkans långa intresse av stjärnhimlen och att vare sig religionen eller Gud utgör något hinder för bra vetenskap.

””
Annons

Vad gäller universum är katolska kyrkan annars mest känd för åtalet mot Galileo Galilei 1633 då han dömdes till livstids husarrest samt tvingades avsvära sig den kopernikanska läran, det vill säga vetskapen om att jorden snurrar runt solen och inte tvärtom.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons