Annons
Nyheter

Nu kan ungdomar låna till lappen

Nu kan ett viktigt hål täppas till i många arbetslösa ungdomars cv - körkortet kan grejas med hjälp av studielån. Från den 1 september gäller de nya reglerna om studielån via CSN till körkort, som omfattar arbetslösa ungdomar och vissa långtidsarbetslösa.(TT)
Publicerad 2 september 2018

Från den 1 september gäller de nya reglerna om studielån via CSN till körkort, som omfattar arbetslösa ungdomar och vissa långtidsarbetslösa.

””

Bristyrken

Annons

Även andra arbeten, som transportbranschen och olika servicejobb, har körkort som ett krav. Även de branscherna har ont om folk, förklarar han.

Men Arbetsförmedlingen skriver också på sin hemsida att ett körkort också kan vara en kvalitetsstämpel på en arbetssökande även om själva bilkörningen inte är nödvändig för jobbet. Att ha passerat det nålsöga som ett körkortstest innebär kan visa att man är en ordningssam person.

Arbetsförmedlingen har inga prognoser för hur många som kan tänkas vilja låna till körkortet, men i år har regeringen avsatt 151 miljoner kronor för september-december. Nästa år beräknas 521 miljoner kronor lånas ut, och året efter 597 miljoner kronor.

Arbetsgivare positiva

Organisationen Företagarna tror också att det kan få stor betydelse att fler nu kan ta körkort.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons