Annons
Nyheter

Pojkvännen: "Hon bad mig döda"

Hon hatade sina föräldrar och bad honom att döda dem. Så vittnade pojkvännen i rätten i dag om Arbogakvinnan och hennes föräldrar. Pojkvännen har erkänt mordet och mordförsöket på paret i en sommarstuga utanför Arboga.(TT)
Publicerad 2 juni 2017
””
””

Pojkvännen berättar att den 42-åriga kvinnan flera gånger frågade honom om han kunde döda hennes föräldrar. Hon ville, enligt honom, att båda föräldrarna skulle dö. Under bilfärden till stugan på mordkvällen upprepade hon frågan.

””

"Titta själv"

Annons

Pojkvännen beskriver hur han gick in i stugan och väntade en stund utanför sovrumsdörren. Där inne utdelade han först flera hugg mot pappan, och därefter mot mamman.

Sedan sprang han tillbaka ut till bilen där 42-åringen väntade. Kniven slängde mannen sedan i en sjö på väg från stugan.

Kvinnan hade försett honom med en kniv och handskar för att inte efterlämna några fingeravtryck, enligt vittnesmålet. I övrigt gav hon inga instruktioner. Åklagaren frågar om han siktade medvetet.

””

Uppmanades vara tyst

Pojkvännen säger att 42-åringen var "helt kall" när han återberättade dådet. Hon ska sedan ha uppmanat honom att inte berätta om händelsen för någon. Hon lovade att hjälpa honom och att de skulle få ett bra liv tillsammans.

””

Han berättar också att han efter mordet mådde mycket dåligt och tog droger varje dag.

I tingsrätten i Västerås berättar mannen om sin flykt till Sverige från Iran och om sina första kontakter med 42-åringen.

Efter att ha mått dåligt en tid flyttade han hem till henne. En vecka senare ville han flytta tillbaka till boendet, men det motsatte sig 42-åringen.

Blev arg

Vad gäller relationen fanns det, enligt honom, inga speciella känslor mellan dem. Men kvinnan ska ha tagit upp att de kunde gifta sig - för att hon tyckte synd om och ville hjälpa honom.

””
Annons

Han beskriver kvinnan som en oärlig person som lätt kan manipulera människor att göra det hon vill.

Hon har nekat till all inblandning i mordet och mordförsöket. Hennes advokat framhöll i går att det inte finns någon teknisk bevisning som binder henne till brotten. Pojkvännens vittnesmål kan bli avgörande för hur tingsrätten ser på kvinnans inblandning.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons