Annons
Nyheter

Nu hamnar alla hästar i samma bas

Nu skaffar sig Jordbruksverket bättre koll på vilka hästar som egentligen finns inom landets gränser. Från och med i dag den 1 juli så kommer alla hästar att registreras i en och samma databas. De hästar som vistas i Sverige i mer än 90 dagar ska registreras, uppger Jordbruksverket i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 1 juli 2016

Nu skaffar sig Jordbruksverket bättre koll på vilka hästar som egentligen finns inom landets gränser. Från och med i dag den 1 juli så kommer alla hästar att registreras i en och samma databas. De hästar som vistas i Sverige i mer än 90 dagar ska registreras, uppger Jordbruksverket i ett pressmeddelande.

"Detta är en helt ny central hästdatabas som vi tagit fram och det känns bra att vi nu kan få en bättre helhetsbild över vilka hästar som finns i Sverige", säger David Slottner, enheten för häst, fjäderfä och vilt, i pressmeddelandet.

Annons

Avelsorganisation eller registerförande förening som utfärdar och uppdaterar hästpass förväntas framöver att skicka information om hästarna till den centrala databasen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons