Annons
Nyheter

Tågstopp i Sydsverige förlängs

De väntade stormvindarna över södra Sverige blev inte riktigt så hårda som befarat. Men Trafikverket förlänger tågstoppet på vissa sträckor i Sydsverige fram till söndag. Bara på Hanös väderstation uppmättes stormstyrka i byarna under fredagen och på eftermiddagen vände det.(TT)
Publicerad 8 mars 2019

Bara på Hanös väderstation uppmättes stormstyrka i byarna under fredagen och på eftermiddagen vände det.

””

Samtidigt flaggar han för att vinden kommer att tillta i Skåne under lördagskvällen igen.

Annons

Trafikverket har av säkerhetsskäl beslutat att förlänga det planerade tågstoppet på vissa sträckor fram till söndagen.

Bussar ersätter

Tågtrafiken ersätts med buss på sträckorna Helsingborg-Åstorp, Kristianstad-Karlshamn, Simrishamn-Helsingborg via Teckomatorp, Malmö-Simrishamn, Helsingborg-Ängelholm, Kristianstad-Karlskrona, Maria-Helsingborg och Halmstad-Värnamo. SJ:s snabbtåg Malmö-Göteborg kommer att fortsätta att köra en annan väg och inte passera Helsingborg.

Bara sträckorna Kristianstad-Karlskrona och Kristianstad-Karlshamn väntas öppnas under lördagen, de övriga först på söndag.

På flera håll i Skåne uppmättes vindhastigheter strax under stormgränsen under fredagseftermiddagen. På sina håll knäcktes träd, men inga allvarligare olyckor rapporterades till polisen.

””

Köpenhamns flygplats skriver på sin hemsida att vissa flyg drabbats av förseningar på grund av blåsten. Men på Swedavias flygplatser i Malmö och Ronneby har flygtrafiken inte påverkats, enligt Lovisa Ernestam, kommunikatör på Swedavia.

Kraftigt snöfall

Samtidigt har det snöat kraftigt i stora delar av norra Sverige.

””

Snöfallet har börjat avta under eftermiddagen och klass 1-varningarna för snö har börjat tas bort, men finns kvar för Norrbottens kustland.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons