Annons
Nyheter

Löfven tror på en hård kamp om väljarna

Statsminister Stefan Löfven vill inte ta ut något resultat i förskott i valrysaren, läget mellan blocken är jämnt. - Det är hårt, det är ingen tvekan om det, säger Löfven men hoppas på konstruktiva samtal de närmaste veckorna mellan sju riksdagspartier.(TT)
Publicerad 8 september 2018
””

Dit har han tagit sig från ett tal i Stockholm. I Linköping väntar avslutningsduellen mellan honom och Moderatledaren och statsministerkandidaten Ulf Kristersson. Argumenten är dragna otaliga gånger om och nu är det bara väljarnas dom kvar i ett val där Socialdemokraterna, och Moderaterna, ser ut att backa ordentligt.

””

Efter valet

Annons

Men tror Löfven själv att han kan få uppdraget att fortsätta?

””

Allt hänger på, hävdar han om Alliansen eller några av de borgerliga partierna tänker göra sig beroende av Sverigedemokraterna.

I takt med att Löfven trycker ännu lite hårdare på att valet är ett ödesval, där han målar en bild av anständiga partier som står mot hatiska krafter (enligt Löfven SD), hamrar han på om att valet handlar om skattesänkningar eller välfärd.

””

Svenska modellen

Han anklagar Moderaterna och Alliansen för att arbeta med en manual om hur man monterar ned den svenska modellen. Och han beskriver SD som ett parti som försökt klä sig lite finare men så här mot slutet av valrörelsen har visat sitt rätta jag, i retorik och handling.

””

Med sig på i Stockholm har Löfven sin norske S-kollega Jonas Gahr Støre.

Gahr Støre säger att det finns både likheter och skillnader mellan den svenska valrörelsen och den senaste i Norge. Han varnar också för "den yttre högern".

””

Historiskt vägskäl

Han anser att Sverige står inför ett historiskt vägskäl, ett val som är viktigt inte bara för Sverige, utan även för Norge, Norden och Europa.

Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman påstår sig vara relativt nöjd med kampanjandet, trots att S ligger långt under 2014 års valresultat i opinionsmätningarna.

””
Annons

TT

Annons
Annons
Annons
Annons