Annons
Nyheter

Nobels fredspris: "Har gett hopp"

Aicha Golli Jegham säger att Tunisiens nationella dialogkvartett fått folk i landet att tro. Att de tilldelats Nobels fredspris tror hon kommer ge ännu mer hopp. - Det är tack vare dem som det inte har gått så dåligt som det gjorde i andra länder.(TT)
Publicerad 9 oktober 2015

Aicha Golli Jegham är från Tunisien, hon har bott i Sverige sedan 1988 och jobbar som franskalärare. Hon var på jobbet när hon fick beskedet att dialogkvartetten tilldelats Nobels fredspris.

””
””

Kvartetten tilldelades priset för sin roll i Tunisiens arbete att införa demokrati efter Jasminrevolutionen 2011. De "banade väg för en fredlig dialog mellan medborgare, partier och myndigheter och hjälpte till att hitta konsensusbaserade lösningar", skriver den norska Nobelkommittén i sin motivering. Det håller Golli Jegham med om.

Annons

Hon säger att kvartetten har fått invånarna att lita mer på civilsamhället, att prata med varandra och kompromissa. Priset är också ett bevis på att omvärlden stöttar Tunisien. Det är viktigt för invånarna säger Golli Jegham.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons