Annons
Nyheter

Nekad barnförsäkring - ersätts inte

Ett föräldrapar som har krävt skadestånd av försäkringsbolaget Trygg-Hansa med anledning av att de först inte fick försäkra sitt för tidigt födda barn får avslag i tingsrätten. Det är första gången ett sådant fall har prövats i domstol.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

Domstolen menar att det har funnits skäl för försäkringsbolaget att neka barnet en barnförsäkring med hänsyn till risken för framtida försäkringsfall.

Paret hade yrkat på att försäkringstiden skulle räknas från det datum i juli 2014 då de först ansökte om en försäkring hos försäkringsbolaget. Dessutom vill de ha 300 000 kronor i skadestånd då de menar att de har blivit diskriminerade, ett krav som tingsrätten också säger nej till.

Annons

Barnet föddes sju veckor för tidigt i mars 2014. I juli 2014 ansökte barnets föräldrar om en barnförsäkring hos Trygg-Hansa, men fick då avslag. I stället blev de erbjudna en olycksfallsförsäkring. Paret begärde omprövning, men även den fick avslag eftersom en längre observationstid behövdes på grund av att barnet hade haft sepsis, allmän blodförgiftning.

I juni 2015 ansökte barnets föräldrar återigen om barnförsäkringen och barnet omfattas från och med september 2015 av en heltäckande sådan försäkring utan förbehåll.

Enligt tingsrätten ska paret ersätta Trygg-hansa för rättegångskostnader.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons