Annons
Nyheter

Myndighetsflytt upp i Arbetsdomstolen

När myndigheter sprids ut över landet förväntas anställda flytta med. Orimligt, tycker facket som tidigare stämt Fastighetsmäklarinspektionen som ska flytta till Karlstad. I dag inleds förhandlingarna i Arbetsdomstolen.(TT)
Publicerad 5 oktober 2017

När myndigheter sprids ut över landet förväntas anställda flytta med. Orimligt, tycker facket som tidigare stämt Fastighetsmäklarinspektionen som ska flytta till Karlstad. I dag inleds förhandlingarna i Arbetsdomstolen.

"Det är orimligt att anställda är arbetsskyldiga i en annan del av landet än där man har sin arbetsplats. De anställda ska erbjudas att flytta med till den nya orten, men bli uppsagda på grund av arbetsbrist om de väljer att inte följa med", skriver Lena Emanuelsson, förhandlingschef för offentlig sektor på Jusek, i en kommentar.

Annons

Från statens sida anser man att anställda som inte vill flytta med sin arbetsplats ska säga upp sig själva, vilket i så fall medför sämre arbetslöshetsvillkor. Facket anser att arbetsskyldighet tydligt bör framgå i avtalet mellan myndigheten och den anställde.

Sammantaget handlar det om elva myndigheter med fler än 500 anställda som ska flyttas från Stockholm till andra orter. Det aktuella fallet rör dock endast sju anställda vid Fastighetsmäklarinspektionen som flyttar till Karlstad den 1 december i år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons