Annons
Nyheter

MSB: Brandpengarna räcker

MSB fick 300 miljoner kronor extra från staten för att täcka kostnaderna för sommarens skogsbränder. Nu har ansökningarna om utbetalningar börjat trilla in, och myndigheten är optimistisk om att pengarna kommer att räcka. - Det är ingen fara att vi överstiger det beloppet, säger Torkel Schlegel på MSB.(TT)
Publicerad 4 september 2018

Räkningarna för sommarens många skogsbränder har börjat komma, och statens prognos ser ut att hålla. Hittills har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) betalat ut 37,4 miljoner, men hur stor slutnotan kommer att bli är det enligt myndigheten för tidigt att säga.

””

"Det kommer gå bra"

Annons

Under tisdagen kom uppgifter om att enbart räddningstjänsten i Jämtland har betalat ut 25 miljoner kronor, och att det kommer ytterligare ansökningar om ersättningar därifrån. Samtidigt varnar räddningschefen i Jämtland, Lars Nyman, för att stödpengarna kanske inte räcker

””

Men Torkel Schlegel är inte orolig:

””
””

Ingen fara för kommunerna

Det kommer att dröja till mitten av oktober innan MSB kan utvärdera alla kostnader. Men det är ingen fara för att kommunerna ska stå utan stödpengar.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons