Annons
Nyheter

Mördare nekas tidsbestämt straff

Örebro tingsrätt avslår en begäran om tidsbestämt fängelsestraff för en man som är dömd till livstids fängelse för det uppmärksammade mordet på en 18-årig kvinna år 1998, rapporterar Nerikes Allehanda. Den i dag 45-årige mannen dödade kvinnan en sommarnatt i en lägenhet i centrala Örebro.(TT)
Publicerad 1 juli 2016

Örebro tingsrätt avslår en begäran om tidsbestämt fängelsestraff för en man som är dömd till livstids fängelse för det uppmärksammade mordet på en 18-årig kvinna år 1998, rapporterar Nerikes Allehanda.

Den i dag 45-årige mannen dödade kvinnan en sommarnatt i en lägenhet i centrala Örebro. Han tilldelade henne ett stort antal knivhugg i huvudet och på övriga kroppen.

Annons

Mannen har hittills avtjänat 16 år i fängelse sedan han greps och dömdes vid millennieskiftet. Han har inte misskött sig under fängelsetiden, och även haft många permissioner, men enligt Rättsmedicinalverket riskerar han att återfalla i allvarlig brottslighet.

Tingsrätten motiverar avslaget, som är det andra sedan mannen dömdes, med att han har en låg insikt i sin alkoholrelaterade problematik och saknar ett större socialt nätverk, skriver tidningen

TT

Annons
Annons
Annons
Annons