Annons
Nyheter

Moderaterna: "En budget för dem som arbetar"

Sänkta skatter för vanliga löntagare, 19 miljarder för att korta vårdköerna och buffertar inför nästa kris. Det satsar Moderaterna på i sin budget för 2018. En budget för dem som jobbar, vill jobba och har jobbat.(TT)
Publicerad 4 oktober 2017

En budget för dem som jobbar, vill jobba och har jobbat. Så beskriver partiledare Ulf Kristersson och ekonomiskpolitiske talespersonen Elisabeth Svantesson Moderaternas budget för 2018 på Dagens Nyheters debattsida.

De föreslår en höjd brytpunkt för när man betalar statlig inkomstskatt.

Annons

"För en familj med två heltidslöner handlar det om nästan 1 000 kronor per månad. Det handlar om grundläggande rättvisa, men också om att bygga Sverige starkare", skriver de.

Även pensionärer ska få sänkt skatt.

Andra stora satsningar ligger på vad de kallar Sveriges stora problem och annonserar den största budgetsatsningen på lag och ordning i Sverige på över tjugo år. Ett annat problem är vårdköerna och där vill de satsa 19 miljarder kronor för att korta köerna och höja kvaliteten i vården.

Det tredje fokusområdet är att rusta för sämre tider.

"Problem som kan döljas i högkonjunktur försvinner inte, utan blir tvärtom smärtsamt uppenbara i nästa lågkonjunktur. Därför gäller det att i tider när ekonomin går bra, genomföra strukturella reformer som gör Sverige starkt på lång sikt och som bygger upp de buffertar som skyddar oss vid nästa kris."

TT

Annons
Annons
Annons
Annons