Annons
Nyheter

Mjölkbönder: Priserna måste höjas

I spåren av den djurfoderbrist som den varma och torra sommaren fört med sig måste mjölkpriset höjas. Det kräver 20 svenska mjölkbönder i en debattartikel i Svenska Dagbladet. Högre foderkostnader och ökad slakt på grund av foderbristen driver upp produktionskostnaderna, skriver bönderna och fortsätter:(TT)
Publicerad 12 september 2018

I spåren av den djurfoderbrist som den varma och torra sommaren fört med sig måste mjölkpriset höjas. Det kräver 20 svenska mjölkbönder i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Högre foderkostnader och ökad slakt på grund av foderbristen driver upp produktionskostnaderna, skriver bönderna och fortsätter:

Annons

"Högre produktionskostnader ska leda till ett högre pris, annars resulterar det i en minskad produktion."

Svensk mjölkproduktion har under flera år befunnit sig på ett sluttande plan, enligt bönderna, som nu uppmanar styrelserna och affärsledningarna i sina egna kooperativa företag att agera:

"Nu är det dags att visa att ni som representerar oss mjölkföretagare i styrelserna är kompetenta att göra det ni är tillsatta för, nämligen att agera kraftfullt, och det är bråttom. Tåget lämnar snart perrongen!"

TT

Annons
Annons
Annons
Annons