Annons
Nyheter

Misstänkt 16-åring släppt ur häktet

Den 16-årige pojke som misstänks ha mördat en hemlös man i Huskvarna har släppts ur häktet. "En stor lättnad för en så ung person", skriver 16-åringens advokat till TT. Pojken är dock fortfarande misstänkt för mordet.(TT)
Publicerad 13 september 2018

Åklagaren ville att häktningen skulle förlängas, men Jönköpings tingsrätt gick på en annan linje. Pojken släpps på grund av sin låga ålder, men omhändertas i stället enligt lagen om vård av unga.

Tingsrätten lättar samtidigt på restriktionerna mot pojken.

Annons

"Det är självklart en stor lättnad för en så ung person att inte behöva vara frihetsberövad på häkte", skriver 16-åringens advokat Anders Tolke i ett sms till TT.

Det var i början av augusti som en hemlös man från Rumänien hittades död i en park i Huskvarna. En vecka senare, efter obduktionen, rubricerades dödsfallet om som mord.

Enligt Anders Tolke förnekar pojken fortfarande bestämt delaktighet i mannens död. Han fortsätter:

"Med hänsyn till min tystnadsplikt samt pågående förundersökning kan jag inte lämna ytterligare kommentarer."

Den 16-årige pojken greps i slutet av augusti och häktades senare som misstänkt för mord. Flera andra pojkar, som är under 15 år, har förhörts under utredningens gång. Det har också framkommit uppgifter om att mannen under flera år trakasserats av ungdomar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons