Annons
Nyheter

Migrationsverket hjälper i Marocko

Marocko och Sverige har tidigare kommit överens om att tillsätta en kommitté för att diskutera hur ensamkommande barn ska kunna återföras till Marocko. Nu står det klart att personal från Migrationsverket kommer att vara på plats och stödja de barn som återvänder till sitt hemland, rapporterar Ekot.(TT)
Publicerad 1 maj 2016

Marocko och Sverige har tidigare kommit överens om att tillsätta en kommitté för att diskutera hur ensamkommande barn ska kunna återföras till Marocko. Nu står det klart att personal från Migrationsverket kommer att vara på plats och stödja de barn som återvänder till sitt hemland, rapporterar Ekot.

””

Omkring 800 nordafrikanska gatubarn, främst från Marocko, bedöms finnas i Sverige. Många av dem håller till i Stockholm och Göteborg där de, enligt polisen, bland annat livnär sig på småbrottslighet som ficktjuveri. Inom kort väntas ett 40-tal marockanska ensamkommande återvända till Marocko. Ett problem är dock att en del av dem som nu befinner sig i Sverige saknar hem och familj att återvända till.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons