Annons
Nyheter

Många vill hjälpa Migrationsverket

Över hundra personer från olika myndigheter i Skåne vill rycka in och hjälpa Migrationsverket att registrera det stora antalet ensamkommande barn som nu kommer till Sverige.(TT)
Publicerad 9 oktober 2015

Lunds universitet, Malmö Högskola, Skatteverket, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen - personal från ett tiotal myndigheter i Skåne har anmält intresse för att hjälpa till med att registrera de ensamkommande barn som anländer till Skåne.

I tisdags gick en vädjan om hjälp ut till länets statliga medarbetare. Peter Cavala, avdelningschef för samhällsbyggnadsavdelningen på Länsstyrelsen i Skåne, är några dagar senare överväldigad av responsen.

””
Annons

Den senaste veckan har nära 9 000 personer sökt asyl i Sverige, enligt Migrationsverket. Av dem var över 2 000 ensamkommande asylsökande barn.

Migrationsverket ska arbeta dygnet runt med registrering, och Länsstyrelsen kommer att bistå med schemaläggning för extrapersonal som rycker in under nätter och helger. Eftersom många har anmält sitt intresse behöver de flesta inte jobba särskilt mycket, menar Cavala.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons