Annons
Nyheter

Man hotade spränga polishus - var för full

En man i Luleå ringde in till polisens kontaktcenter om att det stod felparkerade bilar på gatan utanför hans lägenhet. I ytterligare ett samtal sade mannen att han skulle tända eld på bilarna och spränga polishuset. Mannen åtalades för olaga hot.(TT)
Publicerad 7 mars 2019

En man i Luleå ringde in till polisens kontaktcenter om att det stod felparkerade bilar på gatan utanför hans lägenhet. I ytterligare ett samtal sade mannen att han skulle tända eld på bilarna och spränga polishuset.

Mannen åtalades för olaga hot. Men nu frikänner tingsrätten honom eftersom att han var för berusad för att utföra någon sprängning - mannens hot framkallade inte allvarlig rädsla, skriver SVT Norrbohttps://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/man-hotade-spranga-polishuset-frikannstten.

Annons

Under samtalet hörde en polis hur burkar öppnades och dryck svaldes. Polisen tyckte också att mannen verkade berusad och i förhör har hon sagt att hon trodde att det skulle vara svårt för mannen att spränga polishuset på grund av berusningsgraden.

Mannen erkänner att han uttalat hoten men säger att han inte menade allvar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons