Annons
Nyheter

Eldade upp kropp - döms till fängelse

En man i 40-årsåldern döms till fängelse i 18 år för ett mord på en kvinna. Mannen misshandlade kvinnan, flyttade därefter kroppen och eldade upp den. Enligt åtalet misstänktes mannen för att ha misshandlat kvinnan svårt.(TT)
Publicerad 13 juli 2018

Enligt åtalet misstänktes mannen för att ha misshandlat kvinnan svårt. Dagen efter ska han, antingen när kvinnan redan var död eller allvarligt skadad, ha flyttat på kroppen och anlagt en brand. Dådet skedde på en mindre ort i Falköpings kommun.

Tingsrättens bedömning är att kvinnan misshandlades till döds och eldningen bör ses som en försvårande omständighet. Om det hade varit fråga om även mordbrand, hade påföljden blivit livstids fängelse.

Annons

I den dömde mannens egen version vaknade han upp dagen efter ett bråk och upptäckte att kvinnan inte andades. Därefter flyttade han kroppen med hjälp av ett rep. Han har erkänt att han har flyttat och eldat upp kvinnans kropp och tillhörigheter, men förnekar brott i övrigt.

Han ska även betala skadestånd till kvinnans anhöriga.

Mannen och offret kände varandra sedan tidigare och hade till och från haft en relation. Han är tidigare dömd för flera brott.

Tingsrätten valde att gå på åklagare Jenny Karlssons linje, som hade yrkat på 18 års fängelse.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons