Annons
Nyheter

Man åtalas för mord på flickvän

Kvinnan ville inte längre gifta sig. Det blev hennes död. Pojkvännen misshandlade henne till döds och flydde från Sverige. Nu åtalas mannen för mordet, skriver NSD. Det var i slutet av juli i år som polis och ambulans larmades till en bostad i Kiruna.(TT)
Publicerad 1 november 2016

Det var i slutet av juli i år som polis och ambulans larmades till en bostad i Kiruna. Där hittades den 30-åriga kvinnan död och misstankar riktades tidigt mot den jämnårige pojkvännen som lämnat landet.

Bara ett par dagar senare sökte mannen självmant upp polisen i Frankfurt i Tyskland och berättade om sin inblandning i dödsfallet och två veckor senare utlämnades han till Sverige.

Annons

Enligt kammaråklagare Anna Bergström har bekanta vittnat om att paret hade en stormig relation och hade bråkat om huruvida de skulle gifta sig eller inte. Kvinnan ska ha avstyrt det planerade bröllopet i augusti. Ett giftermål hade ökat mannens chanser att få stanna i Sverige eftersom han fått avslag på sin asylansökan och skulle utvisas, medan hon fick stanna, enligt åklagaren.

Mannen har erkänt att han misshandlat kvinnan och inser att det lett till hennes död, men ska inte haft avsikt att döda henne, säger advokat Leif Gustafsson till NSD.

I åtalet skriver kammaråklagaren att mannen dödat kvinnan genom att hänga eller strypa henne med en elkabel runt halsen. Dessförinnan ska han ha slagit henne i ansiktet och på halsen, knuffat omkull henne och dunkat hennes huvud i golvet. Mannen har uppgett att han virade kabeln runt kvinnans hals för att få det hela att se ut som ett självmord.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons