Annons
Nyheter

Alliansmöte i Kinberg Batras kök

Moderatledaren Anna Kinberg Batra bjuder in de andra Alliansledarna till sitt köksbord i Nacka. - Det är dags för Alliansen att röra sig framåt. Vi måste växla upp, säger hon i sitt sommartal.(TT)
Publicerad 6 juni 2017
””

Den träffen ledde fram till ett tätt samarbete och åtta år i regering. Men det är historia, nu är siktet på nästa val, betonar Kinberg Batra, som inte vill avslöja när middagen ska bli av.

Nytt läge

Annons

En stor skillnad mot 2004 är Sverigedemokraternas intåg i riksdagen. I början av året gav Anna Kinberg Batra beskedet att hon är öppen för samarbete med SD i olika sakfrågor i riksdagen, även om hon inte kan tänka sig att sitta i samma regering. Ett omstritt besked, som hon inte ångrar, men som lett till splittring i Alliansen. De andra tre partierna säger nej till att samarbeta med SD.

Anna Kinberg Batra duckar dock på frågor om hur Allianspartierna ska hantera de olika linjerna om förhållandet till SD och om detta är något som ska lösas vid köksbordet i Nacka.

””

Förtroendekris

I fredags, på en pressträff efter en tuff vecka med skakiga opinionssiffror, internt missnöje och avgångskrav, lovade Moderatledaren att bli tydligare. Hon pekade då ut otydligheten som orsak till opinionsraset, som tog fart efter hennes besked om SD i januari.

Anna Kinberg Batra vill nu ta sig ur sin egen och partiets förtroendekris genom att "växla upp" på ett antal områden.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons