Annons
Nyheter

Befarat snökaos uteblev

Snöfallet över Dalarna har orsakat en del trafikolyckor, men det blev inte så kaosartat som det hade befarats. - Det blåste inte så mycket som prognosen sade, säger Johan Szymanski, räddningschef i Mora och Orsa. SMHI varnade för att tisdagen skulle kunna bli jobbig i Dalarna.(TT)
Publicerad 1 november 2016

SMHI varnade för att tisdagen skulle kunna bli jobbig i Dalarna. Mellan 10 till 20 centimeter snö väntades falla och en klass 2-varning utfärdades.

””

Inga svåra trafikolyckor på grund av vädret har rapporterats i Dalarna men blötsnön riskerar att orsaka stora problem i trafiken, bland annat eftersom många inte hunnit byta till vinterdäck.

Annons

I Mora och Orsa uppmanades kommuninvånarna att inte ge sig ut på vägarna om de inte måste, och en stab upprättades vid brandstationen i Mora. Under eftermiddagen beskrevs läget som ganska lugnt.

””

SMHI har även utfärdat klass 1-varningar för flera län på grund av snöfall, bland annat för Värmland, Västmanland, inlandet i Gävleborg och kustlandet i Västerbotten.

Det väntas även att blåsa hårt på Östersjön. Destination Gotland ställer in två avgångar på onsdagen. En avgång från Visby på morgonen och en från Nynäshamn vid lunchtid, skriver bolaget på sin webbplats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons