Annons
Nyheter

Löpare avled efter Göteborgsvarvet

En ung man avled till följd av hjärtstopp efter att ha sprungit Göteborgsvarvet på lördagen.
Nyheter • Publicerad 17 maj 2014

Ytterligare två deltagare fick hjärtstopp och vårdas på sjukhus, den ena för livshotande skador.

Årets upplaga av Göteborgsvarvet började som en folkfest i solsken, men fick ett tragiskt slut.

Annons

– Vi har haft tre personer med hjärtstopp på varvet. Två av dem gick att återuppliva men i ett fall lyckades det inte, så en person har avlidit, säger Robert Sjölund, pressjour vid Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Den döde föll ihop efter målgång och togs omedelbart om hand, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande. Enligt Sjölund handlade det om en ung man, men han kunde inte ange någon exakt ålder. De två andra löparna var på lördagskvällen kvar på sjukhuset.

– I ett av de två fallen är det livshotande, i det andra fallet är det bättre, säger han.

Hela 48 202 löpare startade på lördagen i världens största halvmarathonlopp. 200 000 åskådare uppskattades kanta Göteborgs gator under loppet. Efterspelet handlade dock mer om sorg än om idrottsglädje.

"Våra tankar går till de anhöriga och detta överskuggar naturligtvis glädjen över arrangemanget", skriver tävlingsledaren Bo Edsberger i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons