Annons
Nyheter

Lööf förbannad över alla sexövergrepp

Centerns ledare Annie Lööf reagerar starkt på rapporter om sexövergrepp på tjejer under helgens musikfestivaler. - Man blir fruktansvärt förbannad, säger hon i en TT-intervju. Lööf tycker att det är frustrerande att höra tjejer berätta om trakasserier och övergrepp.(TT)
Publicerad 3 juli 2016

Lööf tycker att det är frustrerande att höra tjejer berätta om trakasserier och övergrepp.

””

Lööf tror inte att sextrakasserier och övergrepp blivit vanligare, däremot att de anmäls oftare.

””
Annons

C-ledaren vill satsa på fler poliser och se till att festivaler bevakas bättre Hon vill också ytterligare skärpa straffen.

Lööf uppmanar även regeringen att så snabbt som möjligt lägga fram ett lagförslag om att det krävs tydligt samtycke till sex från motparten.

””

Storregioner

Lööf uppger i intervjun också att landsbygds- och storstadsväljare är lika viktiga för partiet. En fråga som engagerar många utanför storstäderna är förslagen på att slå ihop landsting och län till storregioner.

C kan tänka sig storregioner, men Lööf vill inte att staten tvingar fram sammanslagningar. Hon tycker att det ska krävas breda majoriteter över blockgränserna i de berörda landstingen för att C ska kunna säga ja till storregioner.

””

Folkomrösta

Centerledaren ser inget hinder för att det hålls regionala folkomröstningar.

””

En annan fråga som är viktigt för många på landsbygden är bensinpriset. C har nyligen ställt sig bakom miljömålsberedningens förslag på kraftiga utsläppsminskningar från fordon tills 2030.

Utan Zlatan

Lööf tror dock inte att det kommer att behövas höjd skatt på bensin de kommande åren.

””
Annons

Annie Lööf har varit fotbollsmålvakt i IFK Värnamo. På frågan om Lööf tror att landslaget blir bättre eller sämre utan Zlatan, svarar hon att hon är Zlatanfantast, men säger också:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons