Annons
Nyheter

Löfvén får mjölktips av tolvåring

Tolvåriga Elisa Johansson i Lidköping har i ett brev till statsminister Stefan Löfvén tipsat om hur fattiga mjölkbönder ska få bättre betalt. Och statsministern har svarat - men utan att ge några löften, uppger P4 Skaraborg. .(TT)
Publicerad 11 juli 2015

Tolvåriga Elisa Johansson i Lidköping har i ett brev till statsminister Stefan Löfvén tipsat om hur fattiga mjölkbönder ska få bättre betalt. Och statsministern har svarat - men utan att ge några löften, uppger P4 Skaraborg..

I sitt brev skriver Elisa, som själv velat bli bonde ända sedan hon var fyra år, att bönderna har tuffa villkor. "Bönderna i dag har det ganska fattigt. De får inte tillräckligt med pengar för att försörja sin familj och kossorna", konstaterar hon. Lösningen skulle enligt Elisa vara en svensk, ekologisk mjölk som också är fairtrade-märkt och hon bifogar också en skiss på hur ett sådant mjölkpaket skulle kunna se ut.

Annons

I sitt svar håller Stefan Löfvén med om att det är viktigt att handla ekologisk mat men han kan inte lova några höjda mjölkpriser.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons