Annons
Nyheter

Barn i treårsåldern misstänks ha mördats

En man har anhållits misstänkt för att ha mördat ett barn i treårsåldern. Barnet kom in till Skaraborgs sjukhus med allvarliga skador i tisdags kväll, men kunde inte räddas. Den misstänkte mannen hämtades in till förhör redan på tisdagskvällen och anhölls tidigt på onsdagsmorgonen.(TT)
Publicerad 11 oktober 2018

Den misstänkte mannen hämtades in till förhör redan på tisdagskvällen och anhölls tidigt på onsdagsmorgonen. Enligt handlingar från Skaraborgs tingsrätt var han från början misstänkt för misshandel, alternativt mordförsök. Men eftersom barnet avlidit utreds det nu som ett misstänkt mord.

Enligt polisen är den anhållne mannen en bekant till familjen. Polisen vill just nu inte kommentera vilken typ av skador som barnet hade.

””
””
Annons

Enligt den misstänktes försvarsadvokat, Fredrik Kron, nekar mannen till att ha något med barnets död att göra.

"Den kommentaren jag nu kan lämna är att min huvudman förnekar brott och att han inte på något sätt har orsakat målsägandens död", skriver Kron i ett sms till TT.

Enligt P4 Skaraborg har familjen tidigare haft kontakt socialtjänsten, vilket gör att kommunen där familjen bor nu startar en utredning enligt lex Sarah samt gör en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

TT

Annons
Annons
Annons
Annons